Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Προφητική και επίκαιρη όσο ποτέ ανακοίνωση του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α λίγο πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015



                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛ.ΑΝΥ.Α.

Πέρα απο τις οποιεσδήποτε πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν απο τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, εξελίξεις που όπως φαίνεται σηματοδοτούν αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας, με την Αριστερά για πρώτη φορά στο τόπο να αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση του τόπου, το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α δεν επαναπαύεται και δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Οι θέσεις μας είναι σταθερές παγιωμένες και πολύ συγκεκριμένες, τόσο πρίν, οσο και τώρα και μετά την οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη, αφου θεωρούμε οτι ο ρόλος των κινημάτων στα οποία ''οφείλεται απόλυτα'' η σημερινή εξέλιξη, (της πολιτικής Ανατροπής) δεν τελειώνει σε κάθε περίπτωση, αφού το λαικό κίνημα έχει υποχρέωση να βρίσκεται σε ''διαρκή αντιπαράθεση'' με την οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως χρώματος, με βασική επιδίωξη της καλυτέρευση των συνθηκών τόσο στη κοινωνία, οσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Το λαικό κίνημα αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα Αντίστασης, Αλληλεγγύης, διεκδίκησης και φυσικά της οποιασδήποτε Ανατροπής συντελέστηκε την τελευταία ''βάρβαρη πενταετία'', αφού με διαρκείς, ανιδιοτελείς αγώνες, περίσσο πάθος και προσωπικό κόστος, έδωσε μάχες, κέρδισε εντυπώσεις, διαμόρφωσε καταστάσεις, διεκδίκησε και τελικά κέρδισε τον αγώνα, ανατρέποντας την κατάσταση και αλλάζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Σε καμμία όμως περίπτωση το κίνημα δεν θα πρέπει να ατονήσει, να καθησυχάσει, να αφομοιωθεί, να δείξει ανοχή και υπομονή, να συμβιβαστεί.

Θεωρούμε οτι οι αγώνες που δόθηκαν και δίνονται, έδωσαν ουσιαστικές λύσεις και έφεραν αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι κάτι τέτοιο μπορεί να σηματοδοτεί ''μερική απόσυρση'' και βεβαίως χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να αναλάβει για να κάνει ''διαχείριση μιάς υπάρχουσας κατάστασης'', νίπτωντας τας χείρας του και βαδίζοντας πάνω στα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι συγκυβερνήσεις, της λεηλασίας, της υποταγής, της υποτέλειας, του ξεπουλήματος, της καταστροφής, της εξαθλίωσης του λαού, της ανθρωπιστικής κρίσης και του χάους.

Με βάση αυτά, θεωρούμε οτι τα οσα ακούμε σαν εξαγγελίες απο την νέα κυβέρνηση της Αριστεράς, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό αφού ανταποκρίνονται στις Αρχές, τις Αξίες, το Ηθος και τον πολιτικό προσανατολισμό της Αριστεράς, όμως δεν μας αρκούν.

Κάνοντας ένας απολογισμό στα πέντε βασικά ''μέτωπα πού έχουμε δώσει μάχες'' σαν κίνημα, το μέτωπο των διοδίων, της ΔΕΗ, της εφορίας των πλειστηριασμών και της μετακίνησης των λαικών στρωμάτων με τα ΜΜΜ  και που βάσει των διεκδικήσεων και των στόχων που είχαμε θέσει και μετά απο τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε βασικά ερωτήματα που ζητούν καθαρές απαντήσεις και λύσεις.

ΔΙΟΔΙΑ.
Τί θα γίνει τελικά με τις κατάπτυστες χαριστικές συμβάσεις στους μεγαλοεργολάβους της διαπλοκής;
Θα καταργηθούν και αν να τι θα γίνει με τους σταθμούς διοδίων που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια και πίνουν το αίμα των των πολιτών που διέρχονται απο τις εθνικές οδούς;
Θα καταργηθούν η θα παραμείνουν σαν προίκα της προηγούμενης συγκυβέρνησης, συνεχίζοντας να απομυζούν τους πολίτες και κάν
oντας απαγορευτική τη μετακίνησή τους.
Και αν αυτά δεν γίνουν τι θα έχει αλλάξει;

ΕΦΟΡΙΑ.
Η προηγούμενη πενταετία, ''προίκισε'' με χιλιάδες ευρώ χρέους τους φορολογούμενους σαν αποτέλεσμα των άδικων, αντισυνταγματικών και παράνομων χαρατσιών που τους επιβλήθηκαν, φορτώνοντας τους με ενα δυσανάλογο των μηδενικών εισοδημάτων τους χρέος που σαν αποτέλεσμα έχει να κινδυνεύουν με ολοσχερή δήμευση της περιουσίας τους.
Ερώτηση.
Η νέα κυβέρνηση, θα πράξει αυτό που επιτάσσει η Αριστερή λογική και η λαική απαίτηση. θα διαγράψει όπως θα έπρεπε τα χρέη που συσσωρεύτηκαν την περίοδο 2010-2014, η θα κάνει ''καλύτερη διαχείριση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με καλύτερους όρους αποπληρωμής, και αποχρωματισμό του επονείδιστου χρέους απο γαλαζοπράσινο σε ''βαθύ κόκκινο'';

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.
Η εξαγγελία για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, σίγουρα ''λέει κάτι'' όμως δεν αρκεί.
Μιλώντας μόνο για την πρώτη κατοικία, φαίνεται οτι απαξιώνεται και περιφρονείται η συνολική περιουσία των πολιτών που βίωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή χάνοντας ήδη περιουσίες και εισοδήματα.
Μιλάμε για την πρώτη κατοικία λές και μόνο αυτό είναι το ζητούμενο, μέχρι εδώ φτάνει ο σεβασμός στούς κόπους, τον, ιδρώτα, τίς θυσίες και το αίμα που έδωσαν οι πολίτες προκειμένου να τα αποκτήσουν.

Η δεύτερη κατοικία δηλαδή τι είναι;
Δώρο στους τραπεζίτες που....φρόντισαν για μιά τέτοια εξέλιξη;
H υπόλοιπη κινητή περιουσία δεν πιάνεται, να χαθεί, να γίνει θυσία στο βωμό της.....επερχόμενης ανασυγκρότησης και ανάπτυξης
Σε αυτά τα δράματα που θα συντελλεστούν όταν θα χάνονται περιουσίες, η κυβέρνηση της Αριστεράς θα παραμείνει απαθής και αμέτοχος θεατής μιας παράστασης που εξελίσσεται σε δράμα; 


ΔΕΗ
Για το θέμα της ΔΕΗ και της ηλεκτροδότησης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων καλυπτόμαστε σε μεγάλο βαθμό, όμως εδώ, κρύβονται πολλές παγίδες και επιφυλάσσονται πολλές εκπλήξεις, αφού οι χειρισμοί θα πρέπει να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια, μιάς και αυτή τη στιγμή, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απο τα εκατομμύρια πολιτων που είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε δεν είναι και κινδυνεύουν με διακοπή, είναι εκρηκτική, δημιουργεί μια μεγάλη φούσκα που κινδυνεύει να σκάσει και να μην μαζεύεται.
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις της μνημονιακής περιόδου, είχαν σαν αποτέλεσμα η ανεργία και η φτωχοποίηση να χτυπήσουν κόκκινο.      Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι και η αδυναμία των κοινωνικών ομάδων που χτυπήθηκαν περισσότερο να αδυνατούν ακόμη και να προμηθευτούν εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ και βέβαια το ‘’κοινωνικό κράτος φροντίζει για αυτούς’’ εξαπολύοντας πογκρόμ διώξεων βεβαιώνοντας πρόστιμα  60 φορές πάνω από τη τιμή του εισιτηρίου σε όσους ‘’πιάνονται από τα ‘’τάγματα εφόδου’’-ελεγκτές του ΟΣΥ  να μην έχουν πληρώσει το αντίτιμο.                                      
Περιμένουμε και εδώ να δούμε τι έχει σκοπό να πράξει η κυβέρνηση, με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτή τη περίπτωση το κίνημά μας δεν μένει με σταυρωμένα χέρια έχοντας καθημερινή  παρουσία με παρεμβάσεις στα ΜΜΜ, αφού αυτό το θέμα αφορά τη καθημερινότητα και χιλιάδες συμπολίτες μας γίνονται έρμαιο στις ‘’άγριες διαθέσεις’’ των κεφαλοκυνηγών που στις περισσότερες περιπτώσεις επιδίδονται σε μια πλειοδοσία αλητείας και σε ρεσιτάλ προσπάθειας εξευτελισμού τους και καταρράκωσης της Αξιοπρέπειάς τους.



Αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις, προσδοκούμε οι ανησυχίες μας πάνω σε αυτά τα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας, της ομαλής συνέχεις της χώρας και της ομαλής επαναφοράς των πολιτών στη κανονικότητα, να παραμείνουν ανησυχίες και να μην εξελιχθούν σε αγκάθια, που θα αποτελέσουν τροχοπέδη και θα αποφέρουν συγκρούσεις ανάμεσα στη κοινωνία και τη νέα κυβέρνηση.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...