Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζουν να δολοφονούν ακόμα και μέσα στις γιορτές. Θα τους το επιτρέψουμε;

Η γενοκτονία συνεχίζεται.
Στη Παλιά Κοκκινιά βρεθήκαμε πριν λίγη ώρα, στις προσφυγικές πολυκατοικίες όπου ζει οικογένεια ανέργων με κομμένο ρεύμα εδώ και δέκα μέρες.
Η γιαγιά, ο παππούς, η κόρη που ζει με τους γονείς και δυό μικρά αγγελούδια που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους και το κυριότερο προς τα που βαδίζουμε και τι ακόμα μας περιμένει.
Η στεναχώρια, ο πόνος, ο θυμός, η οργή αλλά το βασικότερο, η απελπισία, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα της γιαγιάς του παππού και της μητέρας των παιδιών όση ώρα συζητούσαμε το πρόβλημά τους και πως μπορεί να βρεθεί οριστική λύση.
Μπορεί το ρεύμα να επανασυνδέθηκε, η αγωνία όμως για την επόμενη μέρα παραμένει, μιας και τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν εντολή για ολοκληρωτική υποταγή και απόλυτο σκοτάδι στα νοικοκυριά αυτά που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.
Εμείς φύγαμε με την εικόνα που αντικρύσαμε με τα μικρά αγγελούδια να χαμογελούν για τον ''παράξενο Σαββατιάτικο επισκέπτη'' αλλά και με μια υπόσχεση στη γιαγια τον παππού τη μητέρα τους αλλά και τον εαυτό μας.
Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να Ανατρέψουμε αυτή τη τραγωδία και να ''τιμωρήσουμε αυτούς που την συντηρούν''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...