Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το ΔΣ Νίκαιας Ρέντη η πρόταση του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α για παρέμβαση στη ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσει μέσα στο χειμώνα τις διακοπές ηλεκτροδότησης στα λαικά νοικοκυριά.



         ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ
Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς, ζούμε σε επανάληψη, την εποχή που τα νοικοκυριά που βιώνουν μέχρι και σήμερα τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό από τις καταστροφικές πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα, μέχρι το 2013 είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι και τα τραγικά περιστατικά με χαμένες ζωές λόγω της έλλειψης ηλεκτροδότησης βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.   
Μετράγαμε καθημερινά θύματα.
Δυστυχώς σήμερα αναβιώνουμε τις ίδιες εποχές, με τη ΔΕΗ να προβαίνει αδιακρίτως  καθημερινά σε χιλιάδες αποκοπές ρεύματος, να βυθίζει στο σκοτάδι το χάος και την απόγνωση τα νοικοκυριά που ζουν την ίδια τραγωδία σε
επανάληψη.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ, ‘’παρανομεί και διαπράττει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος’’ αφού βάσει του κανονισμού της επιχείρησης που ισχύει από το 2013, η ΔΕΗ δεν προβαίνει σε αποκοπές ηλεκτροδότησης κατά το διάστημα ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΑΡΤΙΟΥ για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς λόγους.
Ηδη μετράμε απώλειες με αποκορύφωμα τον παραλίγο θάνατο τετράχρονου κοριτσιού στη Λάρισα, όταν το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε με την οικογένειά του, τυλίχτηκε στις φλόγες από κερί  που είχε ανάψει η μητέρα για να φωτίζει το διαμέρισμα.
Με δεδομένο ότι το χειμώνα λόγω του κρύου η έλλειψη ηλεκτρικού οδηγεί σε ακόμα πιο απρόσμενες καταστάσεις και τραγωδίες (έχουμε τα παραδείγματα του 2013 με το θάνατο των φοιτητών από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν, ηλικιωμένου στη Ξάνθη, νεαρής κοπέλας από τη Βουλγαρία από φωτιά λόγω σόμπας και άλλα πολλά) θεωρούμε ότι θα πρέπει να ασκηθεί ‘’συντεταγμένη πίεση’’ προς τη διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, αλλά και να αποφευχθούν καταστάσεις ντροπής με οικογένειες να παγώνουν από το κρύο, να μην μπορούν να πλυθούν, να μαγειρέψουν, να συντηρήσουν τα φάρμακά τους.                                                                                                                                                          
Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρικό σαν βασικό και απαραίτητο κοινωνικό αγαθό είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών, όπως και η προστασία της Αξιοπρέπειας της Περηφάνιας και  της Ελπίδας των συμπολιτών μας είναι υποχρέωση και καθήκον  όλων μας.
Θεωρούμε ότι η αποτελεί καθήκον και ζητάμε από το δημοτικό συμβουλίο να αποφασίσει και να καταθέσει αίτημα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ με το οποίο να ζητάει να σταματήσει να παρανομεί και να σεβαστεί τον  κανονισμό της επιχείρησης για τη προστασία των συμπολιτών μας ‘’για όλη τη χειμερινή περίοδο όπως υποχρεούται’’, ώστε να αποτραπούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε τραγικά γεγονότα, κάτι που σαν κίνημα σας διαβεβαιώνουμε ότι ήδη παίρνουν μορφή και είναι σε εξέλιξη αφού καθημερινά παρεμβαίνουμε σε δεκάδες νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόγνωση και μας καλούν να τους επαναφέρουμε το ηλεκτρικό προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια.       
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)                                                                                 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ                                                                                                                          
                                        
               


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ    
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ                                  
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - Δ/ΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                        
Π. Τσαλδάρη 10 - 18450 - ΝΙΚΑΙΑ                                                                           
213 2075 392 & 93                                               
dsimvoulio@nikaia-rentis.gov.gr                               
www.nikaia-rentis.gov.gr 
                                                                                                                  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 1η
                                                                                                                Της 16ης -1-2017

Τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου  67 του N. 3852/2010.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Της με αρ. 1/2017 απόφασης με θέμα: Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη προς την Διοίκηση της ΔΕΗ, για την αναστολή αποκοπών ρευματοδότησης των συμπολιτών μας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ (παρών)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ (παρούσα )
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ (απούσα)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ(παρούσα)

Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η εξής:
Αγγελινιάδης  Ι., Αδαμπασίδης Α., Αλιμπέρτης Ι., Άννινος Ν., Αραβαντινού-Τσιμπλάκη Μ., Αργυράκη-Δεληγιώργη Ε., Βακαλάκης Η., Βαλλιανάτου Ε., Βρεττάκος Δ., Γάτη Μ., Θωΐδου Αικ., Ιωαννίδης Κ., Ιωαννίδου Σ., Καζαντζίδης Ι., Καρδιάς Ν., Κατηφές Π., Κίτσος Ε., Κοτζαμάνης Σ., Κουφοπαντελής Μ., Λαγουμιτζής Μ., Λεγάκης Γ., Λιανοπούλου-Μητροπούλου Α., Λογοθέτη Κ., Μάλαμα Α., Μαραγκάκης Κ., Μεσίσκλης Π., Μόσχου Δ., Μουταφίδου Β., Μπακατσέλος Ι., Μπακιρτζής N., Μπενετάτος  Σ., Μπενετάτος  Γ., Μπίχτας Π., Μπογράκος Δ., Μπούτση-Χαραλαμπίδου Α., Νικολάκης Σ., Παναγόπουλος Ν., Πανίδου -Μητακίδου Μ., Παπαδόπουλος Κ., Σταματάτος Δ., Σωτηροπούλου Δ., Τούντας Κ., Χαραλαμπίδου Κ., Χατζηπαυλίδης Ε., Ψωμά Μ.                         

ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

Αγγελινιάδης  Ι., Αλιμπέρτης Ι., Καρδιάς Ν., Κατηφές Π., Κίτσος Ε., Μπογράκος Δ., Τούντας Κ., Ψωμά Μ.


Νόμιμος αριθμός μελών Δημοτικού Συμβουλίου: σαράντα πέντε  (45)
Η συνεδρίαση έγινε μετά από τη με αρ. πρωτ. 1709/12-1-2017 πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δέσποινας Σωτηροπούλου που δόθηκε την ίδια μέρα σε όλα τα μέλη του Σώματος και στο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη.
Παρούσα   ήταν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Α. Αιγινίτη.
Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Ι. Ρέντη κ. Ν. Μαυρουκλής.




Θέμα 1ο: Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη προς την Διοίκηση της ΔΕΗ, για την αναστολή αποκοπών ρευματοδότησης των συμπολιτών μας.
                                                                                                               
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη:

1. Το Σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο προτείνεται η συζήτηση του θέματος και έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δ.Σ. Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ,
για την αναστολή αποκοπών ρευματοδότησης των συμπολιτών μας.
Οι συνθήκες βαρυχειμωνιάς που επικρατούν αυτές τις ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στα φτωχά νοικοκυριά, που είναι αναγκασμένα να καταφεύγουν στην κατανάλωση ρεύματος για τη θέρμανση.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις αποκοπές για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μόνο για μία εβδομάδα.
Αυτό το μέτρο σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί και δεν μπορεί να ανακουφίσει τις οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και απόγνωση.
Θεωρούμε ότι οι αποκοπές ρευματοδότησης, τουλάχιστον στην οικιακή κατανάλωση, πρέπει να ανασταλούν για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο.
Το αίτημα αυτό, είναι και δίκαιο και αναγκαίο!
Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση.

Μετά από διαλογική συζήτηση που ακολούθησε      

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Εγκρίνει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:


ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δ.Σ. Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ,
για την αναστολή αποκοπών ρευματοδότησης των συμπολιτών μας.

Οι συνθήκες βαρυχειμωνιάς που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά, που είναι αναγκασμένα να καταφεύγουν στην κατανάλωση ρεύματος για θέρμανση.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τις αποκοπές για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μόνο για μία εβδομάδα.
Αυτό το μέτρο σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί και δεν μπορεί να ανακουφίσει τις οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση.
Θεωρούμε ότι οι αποκοπές ρευματοδότησης, τουλάχιστον στην οικιακή κατανάλωση, πρέπει να ανασταλούν για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο.
Το αίτημα αυτό, είναι και δίκαιο και αναγκαίο!
Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση.

Την παρούσα απόφαση μπορείτε να την αναζητήσετε και στο δικτυακό τόπο του Δήμου

www.nikaia-rentis.gov.gr  στη διαδρομή Δήμος/Δημοτικό Συμβούλιο/Αποφάσεις.

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
         ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ        

                      ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...